TimberNest designer sociale møbler og tager et socialt ansvar

Timbernest

TimberNest udvikler og designer sociale møbler, der byder op til fællesskab, interaktion og kreativt samspil. Møblerne er et modstykke til de sociale medier og den øgede digitalisering. TimberNest engagerer sig i autentisk samspil mellem mennesker, hvor ægte relationer kan opstå og vedligeholdes.

Et spirende samarbejde

TimberNest har valgt at indgå et samarbejde med Vitapus, der skal stå for CO2-neutraliseringen af virksomhedens CO2-udledning ved levering af de sociale møbler til kunder overalt i landet.

Ved hjælp af Teknologisk Instituts grønne beregner, bliver der kalkuleret hvor meget CO2 virksomhedens samlede forsendelsesaktiviteter udleder. Herefter sørger Vitapus for at skabe en CO2 reduktion, der er tilsvarende den mængde CO2, der bliver udledt. På den måde bliver der skabt balance i regnskabet.

CO2-reduktionen bliver skabt gennem Vitapus’ deltagelse i CO2-reducerende klimaprojekter. Disse klimaprojekter er verificeret af Gold Standard, der oprindeligt er startet af Verdensnaturfonden.

Du kan læse nærmere om Vitapus’ projekter her.

“Det er vigtigt for os ikke kun at drive en økonomisk sund forretning, men også have fokus på bæredygtighed. Derfor udvælger vi specifikke indsatsområder, hvor vi synes det giver mening” udtaler medstifteren af TimberNest, Kristian Grove Poulsen.

TimberNest driver i forvejen en forretning, hvor der er fokus på bæredygtighed. Tæt på 100% af de materialer der bliver brugt til at producere en TimerNæst er træ.

Træ er verdens mest klima- og miljøvenlige råstof. Blandt andet fordi det er CO2-neutralt. Det betyder at træ næsten ikke belaster klimaet med udledning af CO2, heller ikke når træet anvendes til energi ved afbrænding. Træer fjerner CO2 i luften, mens det vokser. Anvendes træet senere til afbrænding og til at producere energi erstattes brug af fossile brændstoffer.

Den grundlæggende forudsætning for at træ fra Danmark er CO2 neutral, er at skovområder bevares, og der løbende er en tilvækst af nye træer. På den måde skabes der balance.

Du kan læse nærmere om bæredygtig skovdrift i Danmark her.

TimberNest anvender netop træ fra Danmark i produktionen af de populære sociale møbler. Det betyder ligeledes, at der en en begrænset CO2 udledning forbundet med transporten af materialer.

“Vi er glade for at TimberNest har valgt at deltage i initiativet CO2 Neutral Forsendelse. Personligt er jeg helt forelsket i de sociale møbler, og er derfor begejstret for vores samarbejde” udtaler, Emil Jørgensen fra Vitapus.